top of page

Dia Internacional de la Llengua Materna - 21F


Des que l'any 1999 així ho decretés la UNESCO, el 21 de Febrer és el Dia Internacional de les Llengua Materna. Aquesta celebració busca promoure la inclusió i reconeixement de tots els idiomes que es parlen al món.


La llengua materna és l'idioma que adquirim primer, i es diu així perquè és transmés de forma natural en les famílies. Per a cada persona, la seva llengua materna és aquella que, normalment, fa servir per pensar, expressar-se i sentir de forma natural.

D'acord amb l'UNESCO, actualment hi ha vives més de 7000 llengües, i unes altres 3000 estan en perill de desarparèixer arreu del món. El missatge que es llença desde Nacions Unides és clar: cal treballar pel reconeixement de totes les llengües maternes per a que les persones puguin comunicar-se en total llibertat, expressant el que pensen i senten de forma activa a la societat.


Com sabeu, la diversitat cultural és un tret característic dels barris de Collblanc i la Torrassa, i aquesta es veu reflectida en la diversitat de llengües amb presència als nostres barris. Amb un total de 122 nacionalitats, es calcula que a Collblanc i la Torrassa es parlen al voltant de 70 idiomes diferents.


La diversitat d'orígens dels veïns i veïnes del districte aporta molta riquesa en quant a la quantitat de llengües maternes que conviuen als barris. És important doncs, fer visible la riquesa cultural que ens aporten totes aquestes llengües que hem de cuidar i preservar entre tots i totes. Les llengües, com a elements de comunicació, han de servir per acostar-nos i relacionar-nos. Amb un ventall tant ampli de llengües maternes als barris, les possibilitats de relacionar-nos són quasi infinites!


Qui hi ha darrera del blog?
Pàgines d'interès
Paraules Clau
Xarxes Socials
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • YouTube básica Negro
bottom of page